Bądź: Wyszukaj na stronie z użyciem Google
reklama:

środa, 7 października 2009

Likwidujemy odliczanie po wybraniu przycisku wyłączenia komputera w Ubuntu 9.10

Autor: , 09:00, środa, 7 października 2009



Programiści cały czas czuwają nad tym byśmy podczas korzystania z systemu nie utracili przypadkiem ważnych efektów naszej pracy.

W związku z tym na przykład po wybraniu z menu przycisku wyłączania komputera, system zacznie przedtem odliczanie, które jednych uratuje od utraty prac a znacznie większe grono innych użytkowników zdenerwuje.

Jeśli uważasz, że takie zabezpieczenie nie będzie potrzebne w Twoim przypadku, można je łatwo wyłączyć wpisując w konsoli:
gconftool-2 -s '/apps/indicator-session/suppress_logout_restart_shutdown' --type bool true
Od tej pory, za każdym razem po wybraniu z menu odpowiedniej funkcji, system powinien się wyłączyć bez czekania.

źródło: omgubuntu.co.uk
blog comments powered by Disqus

Prześlij komentarz


Popularne posty

Etykiety